Patru români, printre care și sătmăreni, au fost prinși de polițiștii din Statele Unite ale Americii, după ce au montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor la mai multe bancomate din statul California.

În urmă cu trei zile, presa americană a informat faptul că patru cetățeni români au pus pe jar autoritățile din SUA, după ce au amplasat mai multe dispozitive de citire a cardurilor în ATM-urile din statul California, înregistrând astfel, cu ajutorul unei mini-camere video, codurile PIN ale utilizatorilor. Potrivit polițiștilor din Sacramento (California), aceștia ar fi acționat și în alte state, cum ar fi Washington sau Arizona.

Vlad Chitas, Laurențiu Andreica, Sandor Csaba și Lucian Lazăr au efectuat mai multe astfel de operațiuni de tip skimming, începând cu luna decembrie a anului trecut. Cei patru au fost în cele din urmă prinși de polițiștii americani și arestați la sfârșitul săptămânii trecute. Polițiștii spun că cel puțin 40 de persoane din Sacramento au fost furați de cei patru români, însă anchetatorii se așteaptă să găsească mai multe victime.

”Știm că au călătorit prin câteva state de aici, de pe Coasta de Vest”, spun polițiștii. ”Încercăm să vedem dacă există victime și în alte comunități”.

În urma perchezițiilor domiciliare polițiștii au găsit aproximativ 20 de dispozitive de captare ATM, numeroase dispozitive de înregistrare proiectate pentru a fi instalate la ATM-uri, carduri de debit recodificate și alte echipamente.

Sursa – St. Lucia News Online

Articolul precedentCea de-a XII-a ediție a concursului de talente Tip Top Prichindel, la Carei
Articolul următorRazii în Ardud. Peste 200 de persoane, legitimate