O sătmăreancă a fost trimisă în judecată de procurorii DNA Oradea, din cauză că a încasat pe nedrept fonduri nerambursabile de la APIA, în cuantum de aproape 160.000 lei.

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei inculpate persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunilor de:
– folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene (două infracțiuni),
– participație improprie la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit DNA, inculpata ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), în perioada 2012-2013, mai multe documente false (contract arendă, adeverințe etc.) în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pe suprafață, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.
„Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 158.133 lei.
Într-un context asemănător, inculpata a pus la dispoziția fiicei sale două documente false, pe care aceasta, fără vinovăție, le-a depus ulterior la A.P.I.A., obținând în această manieră suma de 20.624 lei.
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 163.417 lei”, se arată într-un comunicat al DNA.

În cauză s-a instituit măsura sechestrului asigurător asupra unor terenuri ce aparțin inculpatei.
De asemenea, s-au mai dispus măsura sechestrului asupra sumelor de bani deținute de către inculpată în mai multe conturi și poprirea asupra sumelor de bani cu care vor fi alimentate acestea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Satu Mare cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Pasztor Sandor, prins la pescuit în stare de urgență. Pe șeful CJ Bihor îl doare în cot de pandemie
Articolul următorBilanțul total al infectărilor a trecut de 60.000 la nivel național