Universitatea din București a anunțat scenariul în care începe fiecare facultate. Dat fiind contextul pandemic actual și în urma analizei formulelor utilizate până în prezent, dar și a unor exemple de bune practici, cele 19 facultăți ale Universității din București au stabilit modalitățile de desfășurare a activităților academice în anul universitar 2020-2021.

Deciziile facultăților, aprobate în Senatul Universității din București de miercuri, 16 septembrie 2020, au avut în vedere câteva considerente principale: continuarea activității academice și de cercetare în cele mai bune condiții posibile, în contextul actual, asigurarea educației „față în față” acolo unde reprezentanții facultăților au considerat necesar și posibil și, nu în ultimul rând, respectarea normelor de siguranță sanitară în vigoare.

Astfel, majoritatea facultăților au optat pentru varianta activităților academice derulate în sistem mixt. Este cazul facultăților de Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Psihologie și Științele Educației și Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”.

Pe de altă parte, facultățile de Drept, Litere, Matematică și Informatică, Sociologie și Asistență Socială, Științe Politice, Teologie Baptistă și Teologie Romano-Catolică au optat pentru desfășurarea activităților academice în sistem online.

universitatea București mai precizează că anumite programe, atât de licență, cât și de master, au optat pentru formule specifice, care îmbină tipurile de predare în funcție de nevoile proprii. Informații cu privire la modalitățile de desfășurare a activităților pentru fiecare dintre programele de licență și de master oferite de cele 19 facultăți ale UB pot fi consultate pe site-urile facultăților, precum și în documentul disponibil aici. Lista completă a facultăților UniBuc, dar și datele de contact ale fiecăreia pot fi accesate aici.

Universitatea din București consideră că integrarea studenților din anul I în comunitatea academică reprezintă o prioritate, motiv pentru care facultățile vor organiza, în primele săptămâni ale noului an universitar, o serie de evenimente pentru consilierea și informarea  acestora.

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 70. Bancomatele sar în aer mai rău ca petardele de Revelion
Articolul următorBilanț CoVid-19: 1.527 de cazuri noi, 48 decese! Vezi situația în județul tău