La data de 04.05.2020 la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, prev. și ped. de art. 326 C.pen., uz de fals, prev. și ped. de art. 323 C.pen., toate cu aplicarea art. 38 C.pen., ca urmare a sesizării organelor de cercetare penală, a transmis Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare.

Astfel, în data de 30.04.2020, orele 18:00, numitul M.I. a fost identificat în trafic pe DN 19, între localitățile Petrești și Carei, prezentând o adeverință permanentă, cu valabilitate din 15.04.2020 până în 15.05.2020, din care rezulta că susnumitul este angajat la o societate comercială în calitate de agent vânzări, iar locul desfășurării activității este pe teritoriul national.

În urma verificării calității de angajat a numitului M.I., s-a constatat faptul că acesta nu figurează ca angajat al societății respective.

Urmărirea penală este efectuată de lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Petrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei.

Precizăm că activitățile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentJudețul Satu Mare pune bazele unei noi linii de testare COVID-19
Articolul următorIohannis: ”Decizia CEDO este fără precedent și nu poate rămâne fără consecințe”