Protestul ”vestelor albastre” a început. Muncitorii de la Electrolux și sindicaliști Cartel Alfa din țară pornesc astăzi, la ora 9:30, în cea mai mare mișcare sindicală în domeniul privat din ultimii ani, la Satu Mare

În a 14-a zi de grevă generală, peste 400 de muncitori de la Electroluxși zeci de sindicaliști de la Confederația Națională Sindicală ”Cartel Alfa” din țară, în frunte cu președintele ”Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, au pornit azi în cea mai mare mișcare sindicală în domeniul privat din ultimii ani, la Satu Mare.

Marșul de protest vine după ce ultimele runde de revendicări salariale cerute de sutele de muncitori de la Electrolux, prin vocea liderilor de sindicat, au eșuat.

Muncitorii greviști cer doi lei în plus la ora de muncă, ceea ce ar însemna o creștere a salariului net cu 300 de lei. Conducerea oferă o mărire de 5% și un bonus de prezență de 150 de lei. Acordarea bonusului de prezență presupune să nu lipsești nicio zi de la muncă în luna respectivă. Nici măcar din motive medicale. Contractul colectiv de muncă la nivelul fabricii a expirat pe 31 ianuarie 2019.

Mărirea pe care sindicaliștii o cer ar însemna ca un muncitor care lucrează la bandă să câștige 2.000 de lei net lunar.

Mitingul de protest, organizat de Cartel Alfa, a început la ora 9,30, cu un marş din faţa fabricii Electrolux până în Piaţa 25 Octombrie, traseul cuprinzând centrul municipiului: Calea Traian – Bulevardul I.C. Brătianu – Piaţa Libertăţii – Pasajul Coposu – Piaţa 25 Octombrie.

Reamintim că de la începutul grevei, zeci de sindicaliști de la Confederația Națională Sindicală „Cartel Alfa” din mai multe colțuri ale țării (Maramureș, Caraș-Severin, Olt, Timiș etc) au fost prezenți aproape în fiecare zi alături de greviști pentru a fi alături de ei și pentru a-i felicita pentru curajul de care dau dovadă, încurajându-i totodată că doar uniți vor putea să-și obțină revendicările solicitate.

Articolul precedentBursa generală a locurilor de muncă, la Satu Mare
Articolul următorBogdan Hossu susține că Electrolux ar trebui sancționată cu o amendă penală