Reținuți pentru trafic de droguri de risc

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Satu Mare, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au descoperit, ieri, în urma unui flagrant delict și a 4 percheziții domiciliare desfășurate în județul Satu Mare, peste 1.800 de comprimate MDMA și 105 grame de substanță pulverulentă de culoare albă.

A fost vizată o grupare infracțională specializată în trafic intern și internațional de droguri de mare risc (tablete ecstasy, cocaină).

În urma acțiunii de prindere în flagrant, au fost descoperite 494 de comprimate MDMA (ecstasy), iar la percheziții au fost ridicate 1.404 comprimate MDMA (ecstasy) și 105 grame de substanță pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, precum și 4.800 de euro, o armă de tir cu aer comprimat, mai multe telefoane mobile și înscrisuri doveditoare ale unor transferuri de bani printr-un sistem de transfer bani, între România și Olanda.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că drogurile ar fi fost procurate din Olanda, de un membru al grupării, și introduse în România, disimulate în cutii de detergenți, utilizând servicii de coletărie ale unor firme de transport persoane.

Au fost puse în aplicare 2 mandate de aducere, față de doi bărbați, de 40, respectiv, 39 de ani, din localitățile Botiz și Andrid, care au fost reținuți de procurori pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R., iar la activități au participat și jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activități infracționale a grupării.

Articolul precedent”Marșul pentru viață”, sâmbătă, 23 martie, la Satu Mare
Articolul următorDeputatul Magyar Lóránd: ”Mai puține promisiuni, mai multe fapte – construirea autostrăzii de la est la vest!”