Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat 4 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 16.000 lei la un restaurant din Satu Mare, la un crescător particular de animale și la doi producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Peleș și Agrișu Nou.

Astfel, inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat o amendă de 10.000 lei unui restaurant din Satu Mare – pentru depozitarea și valorificarea produselor alimentare neetichetate potrivit legislației în vigoare, și 6.000 lei unui crescător particular de animale – pentru transportul produselor alimentare, fără documente sanitare veterinare în mijloace de transport neigenizate, nedezinfectate și neautorizate sanitar veterinar. Totodată, au aplicat 2 avertismente la doi producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Peleș și Agrișu Nou – pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Controalele s-au desfășurat în perioada 29 martie – 4 aprilie.

Inspectorii DSVSA au realizat 97 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

Articolul precedentDe 25 de zile, muncitorii de la Electrolux își cer drepturile salariale în fața fabricii: ”NU cedăm!”
Articolul următorSute de kilograme de alimente confiscate de inspectorii DSVSA, în urma unor controale în trafic