Bucuria redeschiderii teraselor, începând cu data de 1 iunie, conform anunțului făcut de Guvern, privind Relaxarea măsurilor de prevenție a răspândirii coronavirusului, s-ar putea să fie de scurtă durată, pentru toată lumea. Asta pentru că, pentru a bea o cafea la o terasă, alături de prieteni sau rude, sau pentru a lua masa în oraș, tot la terasă, ca înainte de declanșarea epidemiei de coronavirus, nu se mai poate. Momentan cel puțin.

Ministerul Sănătătii, prin ministrul Nelu Tătaru, ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru siguranţa alimentelor semneaza împreună ordinul ce prevede masurile de redeschidere a teraselor, ce a fost publicat în Monitorul Oficial. Regulile sunt de-a dreptul dure, atât pentru comercianți cât si pentru clienți. Printre acestea se regăsesc:

Imagine

-la o masă vor putea sta maxim patru persoane, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii,

– nu se vor transfera meniuri, solniţe sau alte obiecte de la o masă la alta, urmând  ca acestea să fie dezinfectate după plecarea clienţilor de la o masă.

– personalul de servire trebuie să poarte măşti şi mănuşi.

trebuie verificată starea de sănătate a angajaţilor,

-trebuie realizat un registru de rezervări ale clienţilor, pentru ca în cazul apariţiei unei îmbolnăviri să poată fi făcută ancheta epidemiologică.

– nu se va permite accesul clienților  cu simptome de infecţie respiratorie, iar la intrarea pe terasă şi la grupurile sanitare trebuie să fie puse dispozitive cu substanţe dezinfectante pentru mâini.

-este interzis consumul de alimente în picioare. La o masă pot sta maxim patru persoane, cu respectarea distanţei de 1,5 metri între persoane,

-între scaunele de la mese alăturate trebuie să existe o distanţă de minim doi metri.

Nu în ultimul rând locurile din terase se vor ocupa cu rezervare anterioară, pentru a evita aglomeraţia, se mai precizează în document. Practic orice client va fi trecut într-un registu cu numele si intervalul orar petrecut în terasă.

Sursa: Realitatea de Dambovita

Articolul precedentPeste 2.300 de persoane au intrat în țară prin vămile Petea și Urziceni în ultimele 24 de ore
Articolul următorStare de asediu, la Casa Albă. Donald Trump, dus în buncăr. Garda Națională, scoasă pe străzi în 8 state