Peste 260 de poliţiştii sătmăreni împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și polițiști locali, dar și cu reprezentați ai I.T.M., A.N.P.C., D.S.P. și D.S.V.S.A., Ministerul Transporturilor, au acţionat, duminică, în sistem integrat, în centre comerciale, piețe și terase, la unități de alimentație publică și în zone cu aflux ridicat de persoane, precum și mijloace de transport în comun.

 

Potrivit Instituției Prefectului Satu Mare, au fost verificate, în principal, modul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în cursul zilei de ieri, au fost verificate peste 130 de societăţi comerciale, fiind vizate atât localuri de alimentaţie publică, cât şi piețele și unităţi comerciale care organizează evenimente pe timp de zi şi de noapte. 

De asemenea au fost verificate 48 de mijloace de transport în comun, cum sunt autobuze, maxi-taxi şi trenuri.

În cadrul acţiunilor au fost legitimate peste 370 de persoane, iar în urma verificărilor, au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 de lei, ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală.

Autoritățile sătmărene precizează că scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2.

Imagine

Imagine

ImagineImagine

Articolul precedent100% TU DECIZI! Clotilde Armand, conectată bine la banul public. A încasat milioane din paguba adusă de Bechtel
Articolul următorMaşini furate în 2012 şi în 2016 găsite în Satu Mare în posesia a două femei