Sătmărenii sunt invitaţi să participe azi la seria manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României.

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor debuta azi, la ora 11,30, cu depuneri de coroane la bustul lui Avram Iancu, apoi de la ora 11,45 se vor depune coroane de flori la bustul lui  I.C. Brătianu.

De la ora 12,00, tot în municipiul Satu Mare, la bustul lui Iuliu Maniu se vor depune coroane de flori.

În continuare, de la ora 12,15 se vor depune coroane de flori la statuia Eroului Necunoscut. Ceremonialul militar şi religios, cu alocuţiuni şi depuneri de coroane va începe la ora 12,30 în faţa statuii dr. Vasile Lucaciu, iar de la ora 13,00 este programată parada militară urmată de defilarea portului popular, în Piața Libertății din municipiu.

De asemenea, de la ora 14,30 în Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Satu Mare se va desfăşura un spectacol folcloric.

Conform programului, de la ora 17,00 va avea loc retragerea cu torţe a militarilor sătmăreni, în Pasajul Coposu, iar de la ora 17,30 pe scena amenajată în Pasajul Coposu vor urca interpreţi de muzică folk, iar de la ora 18,00, pe scenă va urca trupa Bere Gratis.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei de 1 Decembrie se vor încheia la Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti”, unde de la ora 18,30 este programat un concert de Ziua Națională în colaborare cu corala “Arhangelii”.

Evenimentul este organizat de către Instituţia Prefectului Judeţul Satu Mare, Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Satu Mare, respectiv de către Garnizoana Satu Mare.

Articolul precedentTârgul de Crăciun din Cluj-Napoca – în topul celor mai frumoase târguri din Europa
Articolul următorSătmărean accidentat mortal în județul Sălaj