Profesori de la Liceul „Johann Ettinger” au participat la o întâlnire de proiect în Sicilia

În perioada 2-4 octombrie, profesori ai Liceului Teoretic German „Johann Ettinger” din Satu Mare au participat la o întâlnire de proiect, în cadrul proiectului Erasmus+, „Unul pentru toți, toți pentru unul”.
Întâlnirea a avut loc la şcoala parteneră din Sciacca, Sicilia, iar obiectivul acesteia a fost formarea cadrelor didactice. Profesorii au participat la ore, au fost prezentate metode de predare moderne (CLIL, Flipped classroom, station work), au fost organizate mese rotunde cu psihopedagog, reprezentanţi ai organizaţiilor de voluntari din regiune, accentuându-se efectul benefic al activităţilor de voluntariat asupra dezvoltării tinerilor.
De asemenea, toţi partenerii au pregătit o prezentare a sistemului de învăţământ din propria ţară – participanţii având astfel ocazia să facă cunoştinţă cu sistemul de învăţământ din Austria, Slovacia, Bulgaria, Grecia şi Italia.
Următoarea întâlnire de proiect va avea loc în decembrie, în Bulgaria. La această întâlnire vor participa şi elevi. Tema întâlnirii este activitatea de voluntariat în cadrul Crucii Roşii – primul ajutor.

Articolul precedentSatu Mare și Nyíregyháza vor implementa proiecte transfrontaliere comune
Articolul următorSătmărenii pot depune cererile pentru ajutorul la încălzire