Profesoara care a pus o elevă din clasa a V-a să își taie singură părul, în fața întregii clase, supărată că fata și-a schimbat culoarea părului, a fost sancționată de conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare, cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni.

”Având în vedere Raportul întocmit de comisia de cercetare și Hotărârea Consiliului de administrație al Școlii Gimnaziale „Vasile Lucaciu” Carei, doamna profesoară a fost sancționată cu diminuarea salariului de bază cu 10%, pe o perioadă de 3 luni”, potrivit unui comunicat de presă transmis de conducerea ISJ Satu Mare.

Reamintim că în urmă cu o lună, un caz revoltător s-a petrecut la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, unde o fetiță de 11 ani, elevă în clasa a V-a, a fost pusă de dirigintă să își taie singură pletele decolorate, în fața întregii clase, supărată că fata și-a schimbat culoarea părului. Mai grav, în fața unor colegi care s-au amuzat pe seama bietei fetițe.

Celălalt caz petrecut în cursul aceleiași săptămâni, în care o familie a adus acuzațiile de violență petrecute în Școala din Pomi nu se confirmă, așa cum a declarat, la acea vreme, pentru Realitatea de Satu Mare, inspectorul școlar general, Călin Durla. Comisia a stat de vorbă cu părțile implicate, inclusiv cu copiii. Mai mult, se pare că unul dintre copii și-ar fi desenat palmele cu carioca.

”În ce privește incidentul petrecut la Școala Gimnazială Pomi, având în vedere Raportul comisiei de cercetare și Hotărârea Consiliului de administrație, doamna angajată pe post de îngrijitor a fost sancționată cu avertisment. Nu s-a confirmat lovirea copiilor în palmă cu o nuia”.

Articolul precedentSecţiile de votare din judeţul Satu Mare au de azi preşedinţi şi locţiitori
Articolul următorPompierii au salvat un bărbat și doi câini rămași captivi într-o mașină răsturnată în șanț