Conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare s-a autosesizat cu privire la două cazuri de violență, petrecute în cursul acestei săptămâni, în care au fost implicați elevi de la Școala Gimnazială Pomi, respectiv Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei.

Mai exact, mai mulți copii, în vârstă de 8 ani, de la Școala Gimnazială Pomi au fost ”liniștiți” cu o nuia dată peste palmele întinse de către o femeie de serviciu care a ținut locul învățătoarei bolnave.
Cei mici le-au spus pățania părinților care au reacționat. Mai întâi, s-au prezentat directoarei școlii, care însă nu le-ar fi dat niciun răspuns. Indignați, părinții au amenințat că se vor adresa conducerii Inspectoratului Școlar.

Un alt caz revoltător s-a petrecut la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei unde o fetiță de 11 ani, elevă în clasa a V-a, ar fi fost pusă de dirigintă să își taie singură pletele decolorate, în fața întregii clase, supărată că fata și-a schimbat culoarea părului. Mai grav, în fața unor colegi care s-au amuzat pe seama bietei fetițe.
Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de joi, când diriginta i-a înmânat fetiței o foarfecă și a pus-o să se tundă.

”Distribuiți și voi, să afle cât mai multă lume cum sunt umiliți anumiți copii din școli doar pentru că sunt mai săraci, atât material, dar mai ales sufletește”, este apelul părintelui.

În această seară, în urma relatării în mediul online a celor două cazuri, conducerea Inspectoratului Școlar Satu Mare a transmis un comunicat de presă.

”La Școala Gimnazială Pomi s-a constituit comisia de cercetare a situației și a demarat ancheta. Postul de poliție comunal s-a autosesizat și desfășoară propria cercetare a cazului semnalat de părinți. La Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” Carei, comisia de cercetare a situației prezentate în presă se va constitui luni, 15 aprilie”, se arată în comunicatul de presă transmis de conducerea ISJ Satu Mare.