Profanatorii de morminte, prinși. Au distrus peste 50 de morminte într-o noapte

Polițiștii au reușit să-i prindă pe autorii care au vandalizat un cimitir din Satu Mare. Este vorba despre doi minori, de 16 și 17 ani, din Păulești și Satu Mare.
Aceștia au distrus un număr de circa 50 de pietre funerare, pe care le-au lovit și spart.
Cei doi minori au declarat anchetatorilor că au distrus mormintele pentru că ei nu cred în Dumnezeu. Totodată, au mai afirmat că în acele momente se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Peste 50 de morminte din cimitirul de la Cap Pod Decebal, din municipiul Satu Mare, au fost profanate în noaptea de vineri spre sâmbătă. Au fost distruse pietre funerare şi cruci.

Azi, în urma unor activități informativ-operative specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au fost identificate persoanele bănuite, că în noaptea de 2/3 noiembrie, ar fi profanat aproximativ 50 de morminte, din municipiul Satu Mare.
Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Satu Mare, au identificat doi minori, de 16, respectiv 17 ani din județul Sau Mare, bănuiți că în noaptea de 2/3 noiembrie a.c., au pătruns în cimitirul din municipiul Satu Mare unde au distrus 56 de pietre funerare.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de profanare de morminte în care se efectuează în continuare cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a comis fapta, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Articolul precedentLa Satu Mare începe campania de curățenie de toamnă
Articolul următorTopul firmelor sătmărene