Primul caz de coronavirus a fost confirmat în Sighetu Marmației. Este vorba despre o femeie din Cluj care a venit din Italia și se afla în carantină în campusul Liceului Tehnologic Forestier. Femeia de 53 de ani a fost transportată la Spitalul Municipal Sighet unde este izolată într-un spațiu amenajat special pentru astfel de situații.

Femeii i-au fost prelevate probe și au fost trimise la Cluj. Pacienta asimptomatică, dar confirmată pozitiv ramâne în secția de spital de la Sighetu Marmației și primește tratament medical adecvat.

Acesta este al doilea caz de Coronavirus confirmat în Maramureș. Până la ora redactării acestui material în România au fost confirmate 29 de cazuri noi din care 12 în Bucureşti, 7 în Iaşi, 3 în Ilfov, 2 în Hunedoara și câte 1 caz în Maramureș, Alba, Bihor, Olt și Suceava. Vârstă celor infectați este între 1 și 72 ani. Sunt atât contacti ai cazurilor pozitive existente, cât și persoane care au călătorit în zone afectate că de exemplu Spania, Italia, Marea Britanie.

Până astăzi pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.

 

Articolul precedentMinistrul Finanțelor, anunț important despre pensii și salarii în perioada stării de urgență
Articolul următorAlfred Simonis cere Guvernului să ia masuri de plafonare a prețurilor urgent