Este a opta zi de grevă generală la Electrolux. Muncitorii nu sunt dispuși să renunțe, până când nu își vor primi majorările salariale, de 2 lei/oră și condiții mai bune de muncă.

Și azi, alături de cei peste 420 de muncitori, au fost prezenți la Satu Mare lideri ai Cartel Alfa din alte județe care i-au lăudat pe greviști de curajul de care dau dovadă și de unitate. Vineri, la Satu Mare va fi prezent în mijlocul greviștilor prim-vicepreședintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu.

În cazul în care conducerea Electrolux nu le va acorda muncitorilor majorările solicitate, pentru joia viitoare, 21 martie, greviștii și sindicaliștii se pregătesc pentru un marș spre Prefectură, alături de președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Azi, liderii sindicatelor din țară, prezenți la Satu Mare, le-au cerut celor care lucrează în fabrica Electrolux, să li se alăture colegilor greviști.

La finalul protestului, liderul sătmărean al Cartel Alfa, Vasile Dârle, i-a invitat pe greviști să meargă la sediul ITM Satu Mare pentru a reclama, în scris, faptul că nu au primit tichete de masă.

Sindicaliștii s-au arătat nemulțumiți de modul în care au reacționat cei de la ITM, care, au spus aceștia, sunt mai preocupați de birocrație, cerându-le celor peste 400 de greviști să se deplaseze personal la sediul instituției.

Greva de la Electrolux continuă. Ziua 8

Greva de la #Electrolux continuă. Ziua 8

Publicată de Realitatea De Satu Mare pe Miercuri, 13 martie 2019

Articolul precedentStrăzile de pe malul stâng al Someșului intră în reparații
Articolul următorUn sătmărean a lovit cu maşina un bărbat beat care se deplasa pe marginea drumului