Pregătirile sunt în toi pentru cel mai așteptat eveniment, ”Weekend în familie”. Organizatorii au pregătit o serie de concerte și concursuri pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Evenimentul este programat în perioada 17 – 19 mai.

Primarul Kereskényi Gábor a oferit detalii despre festivalul cu durata de trei zile, afirmând că „Evenimentul din acest an va fi similar în multe privințe cu cel din anii precedenți, însă va conține și o sumedenie de elemente noi. În mai puțin de o lună se dă startul, iar noi, ținându-ne de cuvânt, am început modernizarea Grădinii Romei. Din păcate nu vom putea finaliza totul până la începerea Weekend-ului în familie, dar pentru a nu influența buna desfășurare a activităților, compania de construcții angajată lucrează fragmentat” a spus Kereskényi Gábor, primarul orașului Satu Mare.

Katalin Méhes, actriță în cadrul grupării teatrale Harag György, a relatat câteva informații cu privire la cea mai așteptată întrecere a Weekend-ului în familie: ”Iată că este pentru a zecea oară când organizăm alegerea Reginei Primăverii și Regelui Lunii Mai, fapt ce va avea loc anul acesta sâmbătă, pe data de 18 mai. Sperăm ca și anul acesta să avem un număr frumos de persoane interesate să participe și că le vom putea oferi bucurii celor mici și familiilor acestora deopotrivă.”

”Dat fiind faptul că este vorba despre un weekend cu caracter familial, la concurs pot participa și membrii familiei, astfel încât toată lumea se poate juca împreună creând cu ușurință amintiri deosebite”, a explicat Katalin Méhes, în ceea ce privește scopul principal al testului de creativitate și îndemânare.

”Sunt așteptate toate acele instituții școlare ale căror elevi înscriși în clasele a IX-a ar participa cu plăcere la acest joc ce se promite a fi o adevărată aventură. Școlile pot lua legătura cu organizatorii apelând numărul de telefon 0770-590-806 unde pot semnala dorința de participare la competiție”, a mai spus aceasta.

Așa cum sâmbăta va fi bogată în evenimente, nici duminica nu se va zgârci la distracție pentru că pe 19 mai scena le va aparține celor de la grădinițe și școlile generale.

„Ziua va începe în conformitate cu experiența anilor trecuți printr-o defilare care va avea ca punct de plecare Teatrul de Nord, fapt care are un vădit succes an de an. Cât despre Grădina Romei și aici încercăm să oferim o varietate de programe.” Va fi heptatlon, „Cine ce știe?”, teatru de păpuși, concerte pentru copii și bineînțeles că și în acest an vom aloca timp pentru a premia toți acei elevi din clasele generale care au obținut rezultate remarcabile la faza județeană a competițiilor naționale.

Deputatul Magyar Lóránd afirma în legătură cu numeroasele evenimente și concerte că „Este o deosebită plăcere pentru noi să vedem că zeci de organizații civile ni s-au alăturat și anul acesta contribuind la organizarea acestui eveniment. Conform tradiției și acum vom avea aleea vinurilor, târg de carte și produse artizanale, iar concursul de gătit se promite o reală înfruptare gastronomică. În plus, am depus eforturi pentru a aduce concerte de înaltă clasă la Satu Mare. Vineri îi așteptăm pe doritori cu un concert marca Magna Cum Laude, sâmbătă va păși pe scenă Fenyő Miklós, iar duminică ne vor încânta cei de la The BlackBirds, trupa tribut a legendarilor de la The Beatles, precum și cei de la Bagossy Brothers Company.”

Deci nu vom duce lipsă nici de concerte și, ținând cont de oferta prezentată, cu siguranță toată lumea va găsi experiența muzicală potrivită placului. Pe lângă toate acestea echipa de organizare a mai dezvăluit și faptul că programul final al Weekend-ului în familie va fi dat publicității peste aproximativ două săptămâni, iar cine nu vrea să rateze informațiile importante legate de eveniment este invitat să urmărească pagina oficială de Facebook a acestuia.

Privitor la un alt eveniment mult așteptat, Zilele Partium, primarul Kereskényi Gábor a declarat că ne putem aștepta cu certitudine la un spectacol din partea legendarului cântăreț maghiar de muzică rock, Kovács Ákos.

Reprezentația care se promite a fi una senzațională va avea loc pe 25 mai începând cu orele 21.00 și va încununa debutul seriei Partium din acest an.

Articolul precedentCondamnat la închisoare, oprit în Vama Petea
Articolul următorRestricţii de circulaţie pentru camioane pe teritoriul Ungariei, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice