Membrii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Satu Mare s-au reunit azi, 25 aprilie, în ședința lunară pentru a discuta despre concluziilor desprinse din activitățile de prevenție întreprinse de către ISU Satu Mare la unitățile sanitare cu paturi.

Inspectorul Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare, colonel Nicolae Dima, a prezentat principalele concluzii desprinse din activitățile preventive la unitățile sanitare cu paturi din județul Satu Mare în perioada ianuarie-februarie 2019.

Au fost descoperite mai multe nereguli precum: unități spitalicești care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu; în care nu se asigură condițiile privind limitarea propagării focului și fumului în interiorul construcțiilor; în care nu funcționează instalațiile de detecție, semnalizare și avertizare a incendiilor; nu se asigură mentenanța instalațiilor de stingere a incendiilor, verificarea periodică a mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor; nu funcționează instalația de iluminat de securitate; nu sunt asigurate condițiile de evacuare sau accesul autospecialelor de intervenție.

De asemenea, s-a observat și exploatarea instalațiilor, echipamentelor și aparatelor electrice în condiții în care generează supracurenți sau suprasolicitare din cauza existenței contactelor imperfecte la conexiuni și legături.

Pompierii sesizează aceste probleme grave de care se fac responsabili atât managerii, cât și proprietarii, însă acestea vor fi rezolvate în cel mai scurt termen pentru asigurarea siguranței sătmărenilor.

 

Articolul precedentLa Negrești Oaș se reabilitează pe fonduri europene zece blocuri de locuințe
Articolul următorPrimarul Kereskenyi Gabor: ”Marile proiecte de modernizare a municipiului Satu Mare, mai scumpe cu până la 35%”