Un polițist de frontieră de la Vama Petea a ajuns azi-noapte la spital, după ce a fost lovit în cap cu un obiect contondent în timp ce încerca să legitimeze, împreunăc cu colegii de echipaj, mai multe persoane aflate într-un autoturism fără plăcuțe de înmatriculare. La spital au ajuns și doi dintre recalcitranți, împușcați de polițiști după ce nu au oprit la focurile de avertisment.

 

 

În data de 22 august, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuțe de înmatriculare, a transmis Poliția de Frontieră Sighetul Marmației.

Potrivit sursei citate, s-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un polițist de frontieră cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor,  în urma cărora  două  persoane au fost rănite.

Imediat s-a declanșat o acțiune la care au participat mai multe echipaje ale poliției de frontieră, reușindu-se la scurt timp găsirea și reținerea celor cinci bărbați în zona împădurită.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale„, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cei cinci bărbați fiind cercetați pentru săvîrșirea infracțiunii de ultraj.

Articolul precedentDepozitele de material lemnos, verificate de polițiștii sătmăreni! A plouat cu amenzi
Articolul următorBilanț CoVid-19: 1.189 infectați, 556 vindecați, 37 decedați! În ATI sunt internați 504 pacienți