Începând de marți, 17 decembrie, 20 de camere audio-video de tip „body cam” au intrat în dotarea Poliției locale Satu Mare. Acestea vor fi utilizate de către polițiștii locali aflați în teren pentru înregistrarea mai multor categorii de acțiuni, precum legitimarea, conducerea persoanelor la sediul Poliției Locale, oprirea vehiculelor, constatarea infracțiunilor flagrante și a contravențiilor. 

Aceste sisteme audio-video vor fi folosite în principal în spațiul public, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate. Persoanele care intră în contact cu polițiștii locali vor fi avertizate că sunt înregistrate video și audio.

„Continuăm acțiunile de modernizare a Poliției Locale Satu Mare. Aceste camere ne asigură că niciun polițist local nu va acționa decât în litera și spiritul legii, este o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el, este și o măsură care protejează polițistul în cazul producerii unor infracțiuni de ultraj sau de altă natură”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Articolul precedentUn tânăr a lovit un pieton și a părăsit locul faptei
Articolul următorIncendiu puternic la o șură din județ