Aproximativ 11.400 de persoane au intrat în ţară, în ultimele 24 de ore, dintre acestea 7.800 prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, informează Poliţia de Frontieră Română.

Astfel, în ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei au trecut aproximativ 20.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 14.100 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 11.400 persoane cu 8.600 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 9.000 persoane cu 5.500 mijloace de transport. 

În această perioadă, dispozitivul de supraveghere şi control al frontierei de stat este suplimentat, atât în punctele de trecere a frontierei, cât și pe fâșia de frontieră. Zilnic, aproximativ 4.400 de polițiști de frontieră sunt la datorie, mare parte dintre ei în punctele de frontieră la controlul documentelor.

În acelaşi interval de timp, la frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 10.900 de persoane şi 8.500 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 7.800 de persoane cu 5.900 mijloace de transport.

Formalitățile de frontieră necesită un timp mai mare de procesare ca urmare a faptului că pe lângă controlul specific la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi “frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat:

  • 17 fapte ilegale (12 infracţiuni şi 5 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini;
  • au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 14.600 lei;
  • valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 4.700 lei.
  • nu s-a permis intrarea în ţară a unui cetăţean străin, care nu îndeplinea condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 9 cetăţeni români din diferite motive legale. 
Articolul precedentCOVID-19 | Amenzi de peste 550.000 de lei aplicate de polițiști într-o singură zi
Articolul următorIncendiu la o casă de locuit din localitatea Peleșul Mic