În ultimele 48 de ore, polițiștii rutieri sătmăreni au acționat atât pe raza municipiului Satu Mare, cât și pe principalele artere care tranzitează județul, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave, respectiv nerespectarea regimului legal de viteză și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii au aplicat peste 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 52.000 de lei, luând totodată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce în 19 cazuri. 

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 2 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și o infracțiune pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere. 

Polițiștii rutieri, printr-o prezență activă în trafic, desfășoară astfel de activități în mod constant, pentru prevenirea producerii unor evenimente negative, în vederea asigurării și menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.

Sursa: Realitatea de Satu Mare