Polițiștii de frontieră sătmăreni din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni declanșate în zona de competență, peste 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, precum și o autoutilitară folosită la în activitatea infracțională. Șoferul autoutilitarei, un cetățean român, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

 

Polițiștii de frontieră Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat, joi, o acțiune în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Potrivit ITPF Sighetul Marmației, în jurul orei 14.00, polițiștii de frontieră din Satu Mare au oprit pentru control, în localitatea Decebal, o autoutilitară pe care erau aplicate plăcuțe cu numere de înmatriculare de Marea Britanie. Mașina era condusă de către un cetățean român, în vârstă de 31 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș. La controlul sumar al autoutilitarei, s-a constatat că în compartimentul de marfă se aflau mai multe colete, unele învelite în folie neagră, ocazie cu care șoferul și mijlocul de transport au fost conduși la sediul STPF Satu Mare pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor aflate în mașină s-a constatat că acestea conțineau, pe lângă diferite bunuri personale (haine, obiecte electrocasnice etc.) și 12.090 pachete cu țigări de diferite mărci, provenite din magazine de tip duty free din Ucraina, în valoare de aproximativ 142.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării. Totodată, autoutilitara, în valoare de aproximativ 16.800 lei, a fost indisponibilizată la sediul instituției pentru continuarea cercetărilor, iar conducătorul auto este  cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Imagine

Sursa: Realitatea de Satu Mare

Articolul precedentCampanie de colectare a deșeurilor electrice și electronice în Satu Mare! Se pot câștiga și premii
Articolul următorBărbat reţinut după ce a încercat să vândă mai mulţi cai | Cum i-a păcălit pe clienţi