Primăria Municipiului Satu Mare și Direcția de Asistență Socială rămân alături de cei care au nevoie.  Până în prezent, prin implicarea a peste 100 de voluntari, cât și datorită contribuțiilor companiilor locale s-au realizat peste 1000 de pachete cu alimente de strictă necesitate care au fost distribuite cu prioritate persoanelor vârstnice. 

De asemenea, prin activitatea asistenților sociali, 20 de familii care au rămas fără venituri în această perioadă au fost ajutate să întocmească dosarele pentru obținerea unui venit minim garantat. 

Ceea ce au făcut asistenții sociali din cadrul Direcției de Asistență Socială Satu Mare și voluntarii ONG-urilor partenere a însemnat pe lângă ajutorul material propriu-zis (alimente de strictă necessitate, medicamente, produse de igienă și ajutor pentru plata utilităților) suport, dedicare și pasiune. Toate aceste eforturi vor fi continuate! 

”Sperăm că ajutorul oferit alături de ONG-urile partenere să fie ca o ,,gură de aer” pentru sătmărenii care traversează acum o perioadă dificilă. Ne-am orientat să facem acțiuni concrete, care să nu se suprapună și care să fie de real ajutor persoanelor aflate în dificultate. Mulțumim voluntarilor și ONG-urilor partenere care de mai bine de o lună se implică în aceste acțiuni! Orice ONG este binevenit să ni se alăture, astfel încât să putem ajuta cât mai multe persoane”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

Primăria a pus la dispoziția cetățenilor numărul unic de ajutor: 0748.109.853 Puteți apela cu încredere la specialiștii D.A.S, pe acest număr dacă aveți nevoie de ajutor (alimente, medicamente,plata utilități) sau dacă cunoașteți pe cineva care are nevoie de ajutor! Pe lângă dispeceratul telefonic, aveți la dispoziție formularul de ajutor pe adresa: bit.ly/ajutorsm

Măsurile de protecție împotriva răspândirii COVID-19 trebuie continuate și respectate, în ciuda faptului că mulți sătmăreni sărbătoresc Paștele la acest final de săptămână.  

Articolul precedentMarcel Vela a prezentat ordonanța militară numărul 9
Articolul următorSebastian Oancea: Oprișan a dat ORDIN slugoilor să mă atace cu viaţa mea privată