Perioada de înscriere la Bacalaureat a fost prelungită în condițiile în care greva profesorilor continuă. Guvernul și profesorii nu au ajuns încă la un consens.

Așadar, în urma grevei profesorilor, Ministerul Educației a luat decizia de a prelungi perioada de înscriere a elevilor la Bacalaureat.

Înscrierile candidaților pentru sesiunea iunie-iulie se va putea face până la data de 9 iunie 2023 pentru a asigura un număr cât mai mare de candidați.

De asemenea, elevii, studenții și tinerii sunt solidari cu greva personalului din educație. „Statul român este dator să își asume responsabilitatea față de această situație și să ia decizia strategică a finanțării corecte a sistemului de învățământ”, spun tinerii.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Consiliul Tineretului din România (CTR) și Consiliul Național al Elevilor (CNE) se solidarizează cu cadrele didactice din România și organizațiile lor sindicale și își exprimă sprijinul față de revendicările acestora.

„Suntem convinși că reforma reală a învățământului nu poate fi efectuată fără o alocare corespunzătoare a resurselor financiare ale statului, iar educația de calitate se poate construi doar pe baze economice solide, apte să motiveze cei mai buni absolvenți să aleagă funcția didactică.”

Articolul precedentLucian Bode, anunț pentru polițiști: Soldele şi salariile de funcţie vor fi majorate
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET