Patru tinere bănuite că au sustras peste 35.000 de lei din locuința unui bătrân de 90 de ani, din Dumitrița, au fost depistate de polițiști și jandarmi la scurt timp după comiterea faptei. Toți banii au fost recuperați și restituiți păgubitului. Aceleași tinere au furat alți 1.700 lei din locuința unei femei din localitatea Ragla. Și în acest caz prejudiciul a fost recuperat.

 

În această dimineață, în jurul orei 10.00, un bărbat de 90 de ani a alertat Poliția cu privire la faptul că i-a dispărut, din locuință, o sumă importantă de bani.

În urma verificărilor efectuate, la scurt timp, pe raza localității Dumitrița, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud au depistat patru tinere cu vârste cuprinse între 15-22 de ani, din Recea Cristur, Negrești Oraș și Târgu Mureș, bănuite de comiterea faptei.

Cu ocazia controalelor, asupra lor a fost găsită suma de 31.000 de lei și 100 de euro. Cele patru au fost conduse la sediul postului de politie Dumitrița și, cu ocazia cercetărilor, politistii au stabilit faptul că acestea ar fi intrat în curtea locuinței bătrânului sub pretextul că doresc apă și, distrăgându-i atenția, ar fi pătruns în locuință, de unde ar fi sustras banii„, a precizar Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru furt calificat.

În urma extinderii cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că, aceleași persoane ar fi sustras suma de 1.700 de lei din locuința unei femei de 65 de lei, din localitatea Ragla. Și în acest caz a fost recuperat prejudiciul.

 

Polițiștii specializați în rezolvarea unor astfel de cazuri reamintesc cetățenilor faptul că este extrem de important să nu permită accesul în curte și locuință unor persoane necunoscute, indiferent de pretextul invocat de acestea.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

Articolul precedentBilanțul total al infectărilor a trecut de 60.000 la nivel național
Articolul următorReguli stricte la pelerinajul de la Nicula: pupatul icoanelor va fi interzis, iar masca de protecţie obligatorie