Oșenii se pregătesc de zor pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului

Primăria Negrești Oaș se pregătește intens pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului, care va avea loc în 18-19 august 2018, la Negrești Oaș.
Ca în fiecare an, pe scenă vor urca artiști de top.
Pentru ediția din acest an, Primăria Negrești Oaș a făcut o listă cu artiști de muzică ușoară și artiști de muzică populară care sunt liberi în acestă perioadă, invitându-i astfel pe negreșteni să aleagă preferații.
PROPUNERI MUZICĂ UȘOARĂ:- Carla’s Dreams; What’s Up; Irina Rimes; Daggu Project; Loredana; Holograf; Compact; Phoenix; Ruby; Ioana Ignat;
PROPUNERI MUZICĂ POPULARĂ:- Marius Ciprian Pop; Vasile Coca; Maria Tripon; Maria Petca Poptean; Ansamblul Porolissum; Ansablul Dor Transilvan; Ansamblul Crișana; Sava Negrean Brudașcu; Nicoleta Voica.
Din anul 1998, în luna august se organizează anual Ziua Oraşului Negreşti-Oaş. În anul 2014, autoritățile locale au schimbat denumirea evenimentului intitulându-l ”Zestrea Oașului”, care a devenit astfel o sărbătoare a patrimoniului cultural și etno-folcloric al Țării Oașului.
Sărbătoarea are loc la mijlocul lunii august, atunci când miile de oșeni care muncesc în străinătate se întorc acasă. Evenimentul este un prilej de revedere a familiilor, de celebrare a portului popular și a tradițiilor din zonă.
În cadrul evenimentului au loc un târg meșteșugăresc, expoziții de artă plastică, concerte de muzică populară și muzică contemporană.

Articolul precedentUn maramureșean este noul director general al Aeroportului Internațional Satu Mare
Articolul următorCaravana TIFF ajunge în weekend la Satu Mare cu documentare fabuloase și scurt-metraje premiate