O zi din tabăra de vară alături de polițiști

În cadrul taberei de vară ”Be creative” organizată de Asociația Be Active și Asociația Castelui lui Erhard, cu sprijinul Direcției Județene de Sport și Tineret Satu Mare, polițiștii sătmăreni s-au întâlnit, ieri, 5 iulie, cu elevii din ciclul primar, beneficiari ai taberei, coordonați de către Enciu Edita și Varga Monica.
Întâlnirea elevilor cu polițiștii din structurile prevenire și relații publice s-a desfășurat într-un cadru nonformal, pe ateliere de lucru, tematica abordată axându-se pe prevenirea victimizării minorilor din perspectiva noului lor statut – elevi aflați în vacanța de vară.
Astfel, cei 21 elevi participanți însoțiți de voluntari și coordonatori au fost implicați în activități practice menite să informeze și să îi responsabilizeze cu privire la siguranța lor în mediul online, în trafic, pe stradă, acasă, în locurile de joacă pe care le frecventează în această perioadă.
Să cunoști foarte bine și să respecți regulile de circulație, măsurile de protecție pe care le poți adopta cu ușurință deoarece țin de tine, modalitățile sigure de relaționare cu cei din jur au fost doar câteva aspecte abordate pe parcursul întâlnirii cu cei mici, jocurile și simulările la care au participat având rolul de a asigura caracterul practic – aplicativ al informațiilor primite.
Pornind de la premisa că tot ceea ce pentru adulți este comportament instinctiv, pentru copii poate fi o acțiune complicată, nefiind capabili să anticipeze întotdeauna pericolele de pe străzi, participanții s-au familiarizat cu noțiuni referitoare la percepția distanței care îi desparte de un vehicul și a vitezei cu care acesta se deplasează, la regulile din traficul rutier existente, accentul punându-se și pe deplasare cu mijloacele de transport în comun.
”Joaca” pe covorașul care prezenta intersecțiile, indicatoarele de circulație, trecerile de pietoni, marcaje diverse a fost un bun exercițiu pentru cei mici să-și exercite deprinderile de a circula corect. Ca actori ai unor scene de viață cotidiene ca mersul la magazin, traversarea de la locuință la locul de joacă, mersul pe stradă etc. elevii s-au dovedit a fi buni participanți ai traficului rutier, circulând corect și respectând semnificația indicatoarelor cu care s-au întâlnit.
Mesajul ce se dorește a fi transmis prin intermediul acestor activități se axează pe ideea că este important ca elevii să fie în siguranță în mediul online, în trafic, pe stradă, acasă și la locurile de joacă pe care le frecventează în această perioadă.

Articolul precedentCod galben de ploi în județul Satu Mare
Articolul următorAglomerație la Vama Petea. Sătmărenii pleacă în vacanță