La inceputul acestei saptamani, la Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare a avut loc o interventie chirurgicala complexa, care a fost solutionata fara probleme de specialistii unitatii medicale.

“Este vorba despre o pacienta de 62 de ani, din judetul Satu Mare, care a fost trimisa in sectia de Chirurgie Toracica pentru o formatiune tumorala intratoracica dreapta. S-a intervenit chirurgical in anestezie generala, cu intubatie selectiva. Intraoperator, am identificat o formatiune tumorala giganta care ocupa doua treimi din hemitoracele drept, extrem de hemoragica. Impreuna cu colegul meu, dr. Marius Urcan – medic primar chirurgie toracica, am reusit excizia acestei formatiuni in totalitate“, a explicat medicul Giuliano Petrut, medic primar chirurgie toracica in cadrul spitalului judetean din Baia Mare.

Complexitatea cazului a constat in dimensiunile mari ale formatiunii tumorale – aceasta avand un diametru de aproximativ 25 centimetri si o greutate de 1500 grame, dar si a numeroaselor vase de neoformatie intra si peritumorale.

Evolutia postoperatorie a fost favorabila, pacienta fiind supravegheata in sectia de Chirurgie Toracica a Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” din Baia Mare.

Foto: Spitalul Judetean Baia Mare

sursa: ZiarMM.ro

Articolul precedentSătmărean cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului
Articolul următorUn primar din județul Satu Mare, declarat incompatibil de ANI