Guvernul face o nouă propunere pentru profesori. Executivul spune că poate oferi 2.000 de lei în două tranșe diferite, în lunile iunie și octombrie. Deocamdată, însă, greva continuă. Un protest uriaș al profesorilor se anunță, marți, în București. Locul de întâlnire va fi Piața Victoriei, după care angajații din educație vor merge spre Palatul Cotroceni.

„Pentru personalul didactic (didactic de predare, de conducere, de îndrumare și control și didactic auxiliar) prime pentru susținerea carierei didactice 2.000 de lei net suma forfetară, primită pe data de 5 iunie și 2.000 lei net, primiți pe data de 5 octombrie, din care 30% (600 lei) garantat suma forfetară – pentru diferența de 70% (1.400 lei pentru achiziție de laptopuri, tablete, cărți, materiale didactice, cu documente justificative pentru decont pana la încheierea proiectelor europene pe finanțare PNNR). Facem precizarea ca cei 2.000 lei din octombrie se vor acorda, în fiecare an, pana in anul 2027”, a transmis Guvernul.

Greva din Educație continuă, după ce noile discuții de luni, 29 mai, dintre Marius Budăi și sindicaliști nu au dus la un rezultat.

„Protestul de mâine se va ține. Nu există niciun motiv să renunțăm la el”, a declarat președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, după negocierile cu ministrul muncii.

Marți sunt programate proteste în toată țara, iar la marșul din București e anunțată prezența a 20.000 de angajați din Învățământ, care vor merge de la Palatul Victoria la Palatul Cotroceni.

Articolul precedentAlexandra Păcuraru: „Cine pierde și cine câștigă din prelungirea unei asemenea greve?”
Articolul următorDezastru la Școala de Poliție Câmpina. 40% din locuri au rămas neocupate. Mulți candidați n-au trecut nici probele eliminatorii