Liderii de sindicat le-au adus la cunoștință greviștilor prezenți și în această dimineață în fața fabricii Electrolux, concluziile întâlnirii de ieri cu conducerea Electrolux.

Astfel, într-o întâlnire care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, conducerea Electrolux le-a spus liderilor sindicali că le oferă o creştere salarială pentru următorii doi ani. Adică în 2019 o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei brut, iar în 2020 tot o creştere de 5% plus un bonus de prezenţă de 200 de lei. Sindicaliştii au cerut o creştere în sumă fixă, nu una procentuală.

Oferta nu este acceptată de către muncitorii greviști. Ba, mai mult, drept răspuns, muncitorii au solicitat conducerea Electrolux.
Liderul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, le-a spus muncitorilor că, în cadrul întâlnirii liderilor Cartel Alfa, de la Predeal, de la începutul săptămânii, toate sindicatele și-au arătat susținerea față de greva de la Electrolux.

De asemenea, președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a solicitat o întrevedere cu președintele Electrolux, la Stockholm.

Totodată, Vasile Dârle, le-a transmis muncitorilor că de luni, din fața fabricii se va pleca cu caravana spre București, la Ambasada Suediei, unde va avea loc un miting de protest. Șapte dintre muncitorii greviști, alături de sindicaliști vor porni cu mașinile spre București, urmând ca, pe traseu, să li se alăture și alți sindicaliști.

Reamintim că de 33 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Articolul precedentȘase cursuri de formare profesională organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare
Articolul următorVictor Ponta și Corina Crețu participă la lansarea candidaților PRO România, la Satu Mare