Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți seară, la emisiunea „Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că a avut discuții cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, și cu premierul Ludovic Orban referitoare la majorarea alocațiilor, precizând că Guvernul încearcă să găsească resurse pentru a ajunge, în cele din urmă, la o etapizare a majorărilor de 100%.

“În primul rând, vreau să–i asigur pe cei care ne privesc că e determinarea Guvernului să crească alocațiile, e o determinare a PNL să facă această creștere, așa cum a făcut în toți acești ani. PSD a simțit că această temă, de care PNL s-a preocupat de ani de zile, a simțit că ar putea să câștige electoral, adică au inițiat acest cadru normativ prin care au spus să se dubleze.

Într-adevar suntem în lucru cu un proiect de ordonanță de urgență, astfel încât alocații mărite, suntem în mijlocul discutiilor și că ministrul Finanțelor a avut o primă discuție cu mine și cu premierul, încercăm să găsim resurse astfel încât să ne îndreptăm spre un scenariu de etapizare de 100%. Referitor la procentul cu care vor fi mărite alocațiile, eu nu sunt omul care să facă declarații fără să se ia deciziile, pentru că e vorba de bani, cred că nu fac decât să alimentez o zvonistică, dacă anunț un procent și mâine se schimbă, ar da o notă de neseriozitate. Ce vă pot spune e că se fac eforturi să găsim toate sursele din care să putem completa o creștere mai consistentă a alocațiilor”, a declarat Violeta Alexandru.

“Planul nostru e să ne ținem de promisiunea cu referire la creșterea pensiilor. Fiecare dintre noi avem bunici, eu discut zilnic cu pensionarii, empatizez foarte mult pentru că sunt în dialog cu dânșii. (…) Calculele vor fi finalizate de ministrul Finanțelor în câteva zile și vom vedea ce poate suporta bugetul. Cred că ar fi sinucidere pentru cineva să facă o mărire pentru acest an și anii viitori să ajungem în situația de a reduce”, a completat Violeta Alexandru.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentAnunțul Guvernului! Măsuri noi, de la 1 august, împotriva COVID-19! Purtarea măștii în spațiile deschise aglomerate, obligatorie!
Articolul următorIonel Dancă, în exclusivitate la Realitatea PLUS despre creșterea alocațiilor, relansarea economică și despre noi măsuri de combatere a coronavirusului