Mii de sătmăreni din 48 de localități stau în frig și beznă

În județul Satu Mare, 11 echipe de intervenție lucrează la remedierea defecțiunilor apărute în 48 de localități și pentru realimentarea consumatorilor, informează Electrica. 
”Vă informăm că din cauza condițiilor meteo extreme (cod portocaliu și galben de ninsori și de viscol) au fost afectate parțial instalațiile din aria de acoperire a Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord din județele Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș. În multe dintre situații, liniile electrice au fost afectate de vegetația ruptă sub greutatea zăpezii sau din cauza viscolului.
Mii de sătmăreni au fost lăsați în beznă și fără încălzire după întreruperea furnizării curentului electric. O parte din municipiul Satu Mare, Apa, Culciu Mic, Culciu Mare sunt doar câteva dintre zonele cu probleme.
Alimentarea cu energie electrică ar putea fi reluată în următoarele ore.
Cei de la Electrica precizează și faptul că intervențiile se realizează cu dificultate din cauza condițiilor meteo.
“Intervențiile echipelor SDEE Transilvania Nord vor continua până la alimentarea integrală a tuturor zonelor afectate, dar, în anumite situații, sunt îngreunate de accesul dificil cauzat fie de condițiile meteo încă nefavorabile, fie de vegetația ruptă și căzută peste liniile de înaltă sau de medie tensiune,” precizează sursa citată.

Articolul precedentDeputatul Octavian Petric s-a retras din PSD și va activa în grupul parlamentar al Pro România
Articolul următorȘcoli și grădinițe, închise într-o comună, din cauza vremii