Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a semnat atestatul pentru a-i conferi tânărului militar Emanuel Oprea Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa I, pentru merite deosebite în teatrele de operații externe. Recunoașterea din partea MApN vine după ce militarul a fost premiat și de americani pentru implicarea sa într-o misiune în Afganistan.

”Am semnat astăzi atestatul prin care i-am conferit militarului nostru Emblema de Merit În Slujba Păcii clasa I, pentru merite deosebite în teatrele de operații externe. Felicitări și misiune ușoară!”, a transmis ministrul sătmărean al Apărării, pe pagina sa de Facebook.

Maistrul militar cls. III Oprea Marin-Emanuel a fost premiat de către partenerii americani cu distincția „Warrior of the Month” pentru implicarea sa in misiunea Escadrilei Expediționare de Consiliere Aeriană 442 din Kandahar, Afganistan. Acesta s-a evidențiat prin contribuția sa in calitate de consilier pe domeniul „Planificare și urmărire ore zbor”, cât și pentru activitățile de asistență și instruire a personalului tehnic afgan pentru aeronavele C-208 Cessna.

Articolul precedentO femeie a rămas încarcerată, în urma unui accident grav produs în Dorolț
Articolul următorRazii ale polițiștilor și inspectorilor RAR în Mădăras