Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat o circumscripție sanitar-veterinară din Halmeu și un crescător particular de animale din localitatea Tășnad.

Astfel, inspectorii DSVSA au aplicat două amenzi contravenționale în valoare totală de 10.800 lei.

Inspectorii DSVSA au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 10.800 lei, dintre care o amendă contravențională în valoare  de 10.000 lei unei circumscripții sanitar-veterinare concesionată din localitatea Halmeu – pentru nerealizarea de către medicul veterinar de liberă practică a acțiunilor sanitare veterinare obligatorii cuprinse în Programul Tehnic anual și o amendă contravențională în valoare de 800 lei unui crescător particular de animale din localitatea Tășnad, pentru refuzul deținătorului de animale de a supune animalele acțiunilor sanitar veterinare obligatorii.

Totodată, au fost aplicate și trei avertismente la trei crescători particulari de animale din localitățile Ciuperceni,  Micula, Ghilvaci, pentru nedeclararea în termenul legal de 7 zile a animalelor nou achiziționate.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA) Satu-Mare au realizat, în perioada 13.12.2019 – 19.12.2019, 87 acțiuni de control. Verificările au vizat: exploatații profesionale și non profesionale de animale, asociații și fonduri de vânătoare.

În cadrul acțiunilor tematice, au fost verificate următoarele aspecte: condițiile de biosecuritate, zooigienă și de bunăstare a animalelor, existența documentelor de înregistrare și de mișcare a animalelor, identificarea animalelor indiferent de specie, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman, existența echipamentelor de protecție, asigurarea unor stocuri de substanțe dezinfectante și dezinsectante.

Articolul precedentMăsuri dispuse în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă
Articolul următorAccident mortal. Pieton spulberat de un camion în județ