Elevii Centrului Județean de Excelență Satu Mare și ai Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Satu Mare au participat la a treia ediție a Concursului online de informatică InfO(1) CUP organizat de Centrul Județean de Excelență Prahova.

Scopul concursului a fost de a oferi tuturor elevilor şanse egale de a participa la o pregătire de performanţă în domeniul ştiinței informaticii și de a stimula pasiunea elevilor pentru acest domeniu. Proiectul este realizat în parteneriat cu Centrele Județene de Excelență din Olt, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Iași, Brașov, Bistrița Năsăud, Timișoara, Vaslui şi Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale” Ploiești.

La competiția desfășurată în cadrul a două runde, una națională și una internațională, au participat 279 de elevi din 28 de țări. Elevii județului Satu Mare au obținut rezultate deosebite.

La runda națională, elevul Coroian David Nicolae, din clasa a X-a, a obținut premiul I și punctajul maxim, iar elevii Lazăr Răzvan Andrei, din clasa a XI-a, și Terebeș Liviu Cristian, din clasa a XI-a au obținut premiul III.

În urma rezultatelor obținute la runda internațională, elevii Coroian David Nicolae (clasa a X-a), și Terebeș Liviu Cristian (clasa a XI-a), au obținut medalie de bronz.

Runda națională, desfășurată în 23 februarie 2019, s-a adresat elevilor şcolarizaţi în Centrele Judeţene de Excelenţă din România. La această rundă au luat parte 137 de elevi din Centrele Județene: Olt, Sălaj, Satu Mare, Timișoara, Brașov, Bistrița, Neamț, Iași, Vaslui și Prahova.

Echipa județului Satu Mare a fost formată din: Șandor Tudor Karmin (clasa a VIII-a), Durla Pașca Paul George, Uzum Razvan Viorel, Braica Patricia Maria, Mădăras Paul, Cozma Casiana Teodora, Grigoruț Dominic Octavian, Tiution Șerban, Andreican Rareș Bogdan (elevi de clasa a IX-a), Lazăr Răzvan Andrei, Pop Bogdan Ioan, Terebes Liviu Cristian, Știrbu Vlad Florin (elevi declasa a XI-a) – coordonați de prof. Șandor Nicoleta, și Cadar Andrei Călin, Coroian David Nicolae (clasa a X-a) – coordonați de către prof. Durla Pașca Elenita.

Runda internațională s-a desfășurat în 24 februarie 2019 și a avut participanți din peste 20 de țări. La această rundă s-au calificat elevii: Mădăras Paul (clasa a IX-a), Cozma Casiana Teodora (clasa a IX-a), Grigoruț Dominic Octavian (clasa a IX-a), Coroian David Nicolae (clasa a X-a), Lazăr Răzvan Andrei (clasa a XI-a) și Terebes Liviu Cristian (clasa a XI-a).

Articolul precedentȘoferițele au fost „amendate” de polițiștii rutieri cu câte un mărțișor
Articolul următorPlăcintărie din Satu Mare, amendată de inspectorii DSVSA