Raiderul sătmărean de la Autonet Motorcycle Team este deja un veteran al celui mai important raliu de anduranță din lume, iar la începutul anului 2020 va porni în cel de-al zecelea Dakar al carierei.

La ediția de anul viitor a Dakarului, Mani s-a înscris la clasele Marathon și Malle Moto, clase la care participanții pornesc în concurs fără asistență tehnică.

Emanuel “Mani” Gyenes, riderul echipei Autonet Motorcycle Team, a pornit luni dimineață din Satu Mare spre portul din Marsilia, iar astăzi a avut de trecut verificările tehnice la motocicleta de concurs.

După verificări, motocicleta va pleca cu vaporul spre Arabia Saudită unde va fi preluată de Mani abia înainte de start, în 1/2 ianuarie, următoarele două zile fiind rezervate verificărilor tehnice. Mani va decola spre Jeddah în prima zi a anului, startul raliului fiind programat în 5 ianuarie, în același oraș.

Imagine

În 2020, Raliul Dakar se desfășoară în Arabia Saudită, de-a lungul a peste 7.500 de kilometri. 5.000 de kilometri sunt rezervați etapelor speciale, cinci dintre ele întinzându-se pe mai mult de 450 de kilometri. Într-o țară în care deșertul este rege, peste 75% din raliu se va desfășura pe nisip. După parcurgerea celor 12 etape, competitorii sunt așteptați la finish, la 40 de kilometri de capitala Riyadh, în Qiddiya, un oraș întemeiat abia în 2018.

Mani Gyenes pornește în cel de-al zecelea său Dakar având ca obiectiv victoria în clasa Malle Moto și o clasare în top 30 în clasamentul general. În ciuda faptului că va participa în competiție fără asistență tehnică, sportivul Autonet Motorcycle Team este încrezător în atingerea acestor obiective:

“Spre deosebire de anul trecut, anul acesta ma bucur să spun că sunt pregătit 100% din punct de vedere fizic și mă simt în formă după antrenamentele din ultimul timp. Înaintea Dakarului precedent am avut ghinionul să îmi rup mâna cu două luni înainte, însă acum accidentările m-au ocolit.

Motocicleta este cea cu care am participat și la Dakar 2019, însă a fost desfăcută complet, curățată, piesele au fost înlocuite și au fost făcute reparțiile necesare. Ținând cont de toate acestea, și eu și motocicleta suntem la nivel optim, pregătiți să ne îndeplinim obiectivele. Le mulțumesc mult sponsorilor mei din acest an: Autonet, Varta, Mobil1 și Schlemmer. Fără ei, participarea mea la Dakar 2020 ar fi fost imposibilă”, a declarat Gyenes.

Mani Gyenes va porni în cea de-a zecea aventură în Raliul Dakar purtând numărul de concurs 44. 

Articolul precedentVEŞTI BUNE! A fost publicat proiectul de lege privind majorarea salariului minim
Articolul următorJandarmii sătmăreni au donat peste 100 de kg de alimente pentru familiile nevoiașe