În municipiul Satu Mare, mai multe zone au fost inundate din cauza căderilor masive de precipitații.

Ploaia torențială a dat bătăi de cap atât celor care au tranzitat zona centrală a orașului. Nu au scăpat de inundații nici străzile din cartiere.
Satu Mare, Turț, Livada, Lazuri, Halmeu, Odoreu, Vetiș, Păulești, Turulung, Bătarci, Tarna Mare, Micula, Dorolț, Botiz, Gherța Mică, Porumbești, Agriș se află sub Cod portocaliu de furtuni și vijelii până la ora 18:40.

În aceste momente se intervine pentru înlăturarea efectelor furtunii. Conducerea Primăriei susține că echipele de intervenție vor rămâne pe teren cât timp va fi nevoie.

În contextul emiterii avertizării cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare au fost dispuse măsuri de activare a grupei operative, transmiterea avertizării către unitățile administrativ teritoriale vizate.
Pentru gestionarea situațiilor de urgență înregistrate: Pasaj Henri Coandă – inundat, mai multe subsoluri inundate și copaci căzuți pe partea carosabila în mai multe zone din municipiul Satu Mare, pompierii se află în teren și intervin cu motopompe și cu accesorii specifice.
Toate solicitările sunt tratate punctual de către echipajele aflate în teren, prioritare fiind cazurile de: evacuare/salvare persoane sau animale dacă situația o va impune, degajarea cailor de transport /acces autospeciale, asigurarea utilităților publice, evacuarea apei din curți, case și subsoluri.

Articolul precedentTelefon pierdut, returnat de jandarmii sătmăreni proprietarului
Articolul următorAtenționare hidrologică de cod portocaliu pentru județul Satu Mare