Înregistrările cu toate convorbirile jandarmilor efectuate prin sistemul „TETRA”, la misiunile din perioada 10 – 11 august 2018, care au avut loc în timpul protestului diasporei, vor fi declasificate. În acest sens s-au primit ultimele avize necesare pentru modificarea indicativelor fonice folosite de unitățile din cadrul Jandarmeriei Române, fapt care permite declasificarea înregistrărilor.

Astfel, Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a dispus conducerii Jandarmeriei Române să ordone ca toate unitățile care au clasificat convorbiri să formeze comisiile pentru a aviza declasificarea lor în cel mai scurt timp.

„Întregul volum de comunicații radio din 10 și 11 august 2018 al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române, Direcției de Jandarmi a Municipiului București, cât și al Grupărilor de Jandarmi Mobile Craiova, Bacău și Ploiești, va fi declasificat și pus în următoarea săptămână la dispoziția Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie și Justiție, Secției Parchetelor Militare, respectiv Direcției de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. (D.I.I.C.O.T.), în vederea utilizării acestuia, în activitatea de cercetare penală”, se arată într-un comunicat de pe site-ul MAI.

Articolul precedentAlegeri prezidențiale | Turul 2 | Câți români din Diaspora au votat deja?
Articolul următorFestivalul Magia Crăciunului, la a XIII-a ediție în Carei