Este a noua zi de grevă generală la Electrolux. Și azi, alături de cei peste 420 de muncitori, au fost prezenți la Satu Mare lideri ai Cartel Alfa din alte județe, iar mâine, la Satu Mare va fi prezent în mijlocul greviștilor prim-vicepreședintele Cartel Alfa, Liviu Apostoiu.

Muncitorii nu sunt dispuși să renunțe, până când nu își vor primi majorările salariale, de 2 lei/oră și condiții mai bune de muncă.

Azi, la Satu Mare au ajuns și sindicaliști de la Alma Mater Timișoara care i-au felicitat și le-au transmis mesaje de unitate și solidaritate, mărturisind că sindicatele din administrație și din învățământul superior sunt alături de ei: ”Veți fi scânteia care va porni în toată țara!”.

Vasile Dârle, liderul Cartel Alfa, a precizat că în cadrul discuțiilor purtate ieri cu cei din conducerea fabricii au fost amenințați. Liderii de sindicat de la Electrolux le-au transmis, astăzi, protestatarilor din faţa fabricii, că nu cedează chiar dacă asupra lor se pune presiune foarte mare.

”Se termină greva şi intraţi în fabrică, dacă o să mai veniţi în fabrică”, le-ar fi spus liderilor sindicali, directorul fabricii Electrolux, Dietmar Bloemer. Tot acesta s-a plâns la întâlnirea de ieri, de la Prefectura Satu Mare, că prin acest protest îi este afectată imaginea.

În cazul în care conducerea Electrolux nu le va acorda muncitorilor majorările solicitate, pentru joia viitoare, 21 martie, greviștii și sindicaliștii se pregătesc pentru un marș spre Prefectură, alături de președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Vasile Dârle i-a anunțat pe greviști că membri ai Cartel Alfa Maramureș sunt pregătiți să vină la Satu Mare, pentru a susține marșul de protest. La fel și peste 40 de angajați de la Carrefour, unde recent s-a înființat un sindicat.

Articolul precedentO tonă de tutun, ascunsă printre cutii cu detergenți lichizi, confiscată la Frontiera Petea
Articolul următorUn jandarm a înapoiat unei femei poșeta pe care o uitase la Trezorerie