Kereskényi Gábor, primarul Municipiului Satu Mare, le cere parlamentarilor sătmăreni să susțină ca salariile asistenților persoanelor cu handicap să fie plătite în continuare din bugetul central (din cota de TVA).

Acesta se arată îngrijorat că bugetul local ar putea fi afectat, fapt ce ar stopa dezvoltarea municipiului Satu Mare.

  • ”Proiectul de buget pentru anul 2019 este fundamentat defectuos, sporește în continuare centralizarea și, în multe cazuri, împiedică dezvoltarea orașelor.Totodată, autoritățile locale sunt în continuare vulnerabile și sunt obligate să stea cu mâna întinsă la Guvern pentru a putea funcționa normal. În cazul municipiului Satu Mare, vorbim de un minus de 11,14 milioane de lei la bugetul local, comparativ cu cel de anul trecut.
  • În consecință, acum când proiectul de buget pe 2019 este discutat în Parlament, am cerut parlamentarilor UDMR, dar și celorlalți reprezentanți ai județului Satu Mare în Parlament, să susțină ca salariile asistenților persoanelor cu handicap să fie plătite în continuare din bugetul central (din cota de TVA). Astfel încât, bugetul local să nu fie afectat, fapt ce ar stopa dezvoltarea municipiului nostru” a spus Kereskényi Gábor, primarulul Municipiului Satu Mare.
Articolul precedentCasă distrusă într-un incendiu, la Carei
Articolul următorCod galben de vreme severă imediată în județul Satu Mare