Jandarmeria Satu Mare se confruntă cu o criză de ofițeri

Inspectoratul de Jandarmi Județean Satu Mare se confruntă cu un deficit important de ofițeri, gradul de ocupare fiind de 68%, potrivit celor declarate de colonelul Ovidiu Popa, azi, în cadrul ședinței de bilanț pe anul 2018.
Este vorba despre un deficit de 12 ofițeri. Mai mult, funcția de prim adjunct al inspectorului șef este în continuare vacantă.
În ceea ce privește numărul subofițerilor, gradul de încadrare a crescut de la 87% la 91.47 %. Astfel, în anul 2018 unitatea a pierdut prin trecere în rezervă 3 subofiţeri şi 1 personal contractual, dar unităţii i-au fost repartizaţi din şcolile de subofiţeri 8 tineri, au fost încadraţi direct 2 subofiţeri, au sosit prin transfer de la alte unităţi alţi 6 subofiţeri şi au mai fost încadrate 2 funcţii de personal contractual.
În anul 2018, pentru rezultate deosebite în activitate 10 cadre militare (7 subofiţeri şi 3 ofiţeri) au fost avansaţi înaintea expirării stagiului minim în grad, iar 1 subofiţer a fost sancţionat pentru comiterea unei abateri disciplinare.
Din punct de vedere al mobilităţii, în anul 2018 unitatea a efectuat casarea a şase autovehicule din dotare, dar a primit patru autoturisme Dacia Duster şi un microbuz de transport efective 8+1 locuri, gradul de înzestrare fiind de aproximativ 65%.
Pe de altă parte, anul trecut jandarmii au executat 3.781 misiuni specifice la care s-au folosit 14.969 jandarmi. Din totalul misiunilor, 2.810 au fost de menţinere a ordinii publice; 314 misiuni de asigurare a ordinii publice, dintre care 16 manifestări dedicate Centenarului Marii Uniri; 212 acţiuni de restabilire a ordinii publice; 223 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (A.N.P.A. Satu Mare, Direcţia Silvică Satu Mare, Biroul pentru Imigrări, I.S.C.T.R. Satu Mare, I.S.U. Satu Mare, I.T.M. Satu Mare, S.C. Transurban S.A.); opt acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale (S.C.C.O. Satu Mare, Biroul Teritorial D.I.I.C.O.T. Satu Mare şi D.G.A. Satu Mare) și 228 misiuni de verificare şi punere in aplicare a mandatelor de aducere.
În anul 2018, la nivelul I.J.J. Satu Mare au fost constatate un număr de 183 fapte de natură penală, din care 17 constatate în mod independent şi 166 în comun cu Poliţia.
Pe timpul executării misiunilor specifice, în perioada analizată nu a fost înregistrată nici o infracţiune de ultraj îndreptată împotriva personalului operativ al I.J.J. Satu Mare.
În domeniul constatării contravenţiilor şi aplicării sancţiunilor contravenţionale, personalul I.J.J. Satu Mare a constatat şi aplicat un număr de 2.119 sancţiuni contravenţionale din care 1627 sunt amenzi, iar 492 sunt avertismente scrise.

Articolul precedentBază de tratament în locul fostului centru al Jandarmeriei Tășnad
Articolul următorPSD Satu Mare i-a exclus pe dezertori: ”Nu avem de-a face cu o pulverizare ci cu o curățire a PSD de oportuniști”