În perioada sărbătorilor pascale, pompierii vor fi zilnic la datorie pentru asigurarea misiunilor orientate spre salvarea vieţii, bunurilor şi protecţiei mediului.

Peste 300 de pompieri sătmăreni vor asigura intervenția imediată în caz de urgență, iar pentru răspunsul la eventuale urgenţe medicale vor fi disponibile echipajele SMURD de asistență medicală de urgență, prim-ajutor calificat și terapie intensivă.

Pentru că anul acesta, în Noaptea de Înviere, Lumina Sfântă o vom aprinde în casele noastre, pentru a ne putea bucura în siguranță de această sărbătoare, să fim responsabili și să respectăm următoarele măsuri de apărare împotriva incendiilor la utilizarea lumânărilor:

  • manifestarea prudenței cu lumânările şi candelele aprinse, pentru prevenirea aprinderii materialelor combustibile din locuinţă: mobilier, perdele, covoare, a hainelor sau părului;
  • evitarea deplasării cu lumânări aprinse dintr-o încăpere în alta a casei. Nu lăsați lumânările aprinse dacă trebuie să părăsiţi încăperea! 
  • amplasați întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă rezistentă la căldură. Asigurați-vă că lumânările se află în poziţie verticală şi sunt fixate într-un suport special destinat! 
  • nu amplasați lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele! 
  • nu lăsați lumânările aprinse peste noapte!

De asemenea, având în vedere faptul că temperaturile pe timpul nopţii sunt încă scăzute, recomandăm cetăţenilor care utilizează la încălzirea locuinţelor sobe, aparate sau mijloace electrice de încălzire, să se asigure de buna lor funcționare.

Pentru că focul i-a fascinat întotdeauna pe copii, vă recomandăm supravegherea permanentă a acestora, pentru a fi eliminată posibilitatea ca ei să manipuleze lumânările sau candelele aprinse și, de asemenea, să se apropie de mijloacele de încălzire.

  • ”În Noaptea de Înviere, ca întotdeauna, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș”al județului Satu Mare va fi pregătit să intervină la situațiile de urgență care s-ar putea produce pe raza județului nostru. Acasă sunteți în siguranță. Stați în siguranță! Rămâneți optimiști și încrezători! Împreună, noi de la #serviciu, voi de #acasă, vom trece peste acest moment dificil!
  • Sărbători luminate! Paște binecuvântat!”, este mesajul transmis de ISU Satu Mare.
Articolul precedentCOVID-19 | Amenzi în valoare de 142.000 de lei date pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației
Articolul următorCovid-19 | În Satu Mare sunt confirmate 45 cazuri. Bilanțul național a ajuns la 8.746 de cazuri