Aflat la Cheile Grădiștei unde are loc cursul de instruire pentru arbitri, arbitri asistenți, careianul Istvan Kovacs a declarat pentru FRF că nu a avut încă experienţa VAR-ului, însă în momentul în care se întrerupe o situație de joc înseamnă că s-a întâmplat ceva care nu a fost observat de arbitru și, atunci e ca un fel de paraşută, primești șansa să-ți corectezi greșeala.
- ”VAR-ul este un program la început și, din câte se vede, este un ajutor bun pentru arbitri, iar în viitor cred că sistemul se va perfecționa și atât jucâtorii cât și conducătorii se vor obișnui cu acesta. Nu am avut încă experienţa VAR-ului, însă în momentul în care se întrerupe o situație de joc înseamnă că s-a întâmplat ceva care nu a fost observat de arbitru și, atunci e ca un fel de paraşută, primești șansa să-ți corectezi greșeala. Nimeni nu poate să conceapă şi să înţeleagă că un stadion întreg vede că s-a greşit şi singurele persoane din teren sunt arbitrii care nu şi-au dat seama de o greşeală evidentă. Nimănui nu-i convine ca o echipă să câștige un joc sau să se califice mai departe în urma unei greșeli mari de arbitraj, cu atât mai mult unui arbitru care după ce merge acasă mass-media îl atacă, se nasc discuții și este greu să treci peste…”, a declarat Istvan Kovacs pentru FRFTV.
De altfel și Ovidiu Haţegan a declarat pentru FRF că speră ca în viitorul apropiat sistemul VAR să fie implementat şi în România, deoarece astfel s-ar reduce numărul greşelilor mari de arbitraj.
- ”De ce să nu facem un pas înainte? Ăsta este viitorul în fotbal din punctul meu de vedere. Poate că unii sunt reticenţi şi spun că dispare spectacolul. Nu. Acele intervenţii sunt convins că o să fie din ce în ce mai scurte ca durată şi nu o să mai afecteze atât de mult spectacolul sportiv”, a spus Haţegan pentru FRFTV.