Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au amendat două restaurante, din Acâș și Mihăieni, cu suma de 11.200 de lei.
Inspectorii de specialitate au aplicat 5 sancțiuni contravenționale, dintre care două amenzi contravenționale în valoare totală de 11.200 lei la două restaurante din județul Satu Mare.
Astfel, un restaurant din Acâș a fost amendat cu 10.000 lei pentru ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, iar un restaurant din Mihăieni, cu 1.200 lei – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare și depozitare a produselor alimentare.
De asemenea, inspectorii DSVSA au aplicat și 3 avertismente la trei producători particulari din piețele agroalimentare din localitățile Carei, Sanislău și Pișcolt, pentru comercializare directă către consumatorul final, a legumelor, fructelor și a altor produse, fără respectarea condițiilor de igienă.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 7 – 13 iunie, 98 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne și unități procesare lapte.

Articolul precedentDirectorul Centrului de recuperare din Carei a fost schimbat din funcție
Articolul următorFestivitate de încheiere a anului școlar în Penitenciarul Satu Mare