Inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat două sancțiuni contravenționale, dintre care un avertisment și o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei unui hipermarket din municipiul Satu Mare și avertisment Pieței Agroalimentare. 

Astfel, inspectorii au amendat hipermarket-ul pentru nerespectarea normelor sanitare și pentru siguranța alimentelor privind condițiile de depozitare a produselor alimentare și au aplicat un avertisment Piaței Agroalimentare pentru comercializarea directă către consumatorul final într-un spațiu neamenajat.

Totodată, inspectorii DSVSA au realizat, în perioada menționată, 103 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare animale, unități de procesare carne și lapte, depozite alimentare, unități de alimentație publică, unități de vânzare cu amănuntul, supermarketuri, piețe agroalimentare, brutării, laboratoare de cofetărie, unități ambalare produse de origine non animală, depozite, unități de procesare carne, unități procesare lapte.

În cadrul acțiunilor tematice au fost urmărite următoarele aspecte, respectarea condițiilor generale de  igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman și existența echipamentelor de protecție.

Acțiunile de verificare continuă și în această săptămână în hypermarketuri, supermarketuri, marketuri, magazine alimentare, restaurante, unități catering, baruri, chioșcuri alimentare din incinta unităților de învățământ din județ. Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu  Mare a desfășurat controale tematice specifice, cu scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare, dar și a prevenirii  răspândirii virusului Pestei Porcine Africane.

Articolul precedentAsistații social, obligați să presteze muncă în folosul comunității
Articolul următorBărbat prins cu țigări de contrabandă