Mai multe grupuri de hoți au fost reținute, în weekend, de polițiștii sătmăreni. Aceștia au furat tot ce le-a picat în mână: bani, biciclete, aparatură de uz casnic și electronică, dar și lemne.

Doi bărbați bănuiți de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat

La data de 15 mai, polițiștii Secției de Poliție Rurală Satu Mare au identificat doi bărbați, unul de 26 de ani din localitatea Românești, și celălalt de 36 de ani din localitatea Medieșu Aurit, bănuiți de comiterea a cinci infracțiuni de furt calificat, din locuințe de pe raza comunei Medieșu Aurit. 

Activităţile de documentare şi investigare au relevat că cei doi bărbați ar fi sustras mai multe bunuri constând în biciclete, aparatură de uz casnic și electronică, cauzând un prejudiciu de aproximativ 8.500 de lei. Poliţiştii au reuşit recuperarea a 90 % din prejudiciul comis.

În urma administrării probatoriului,cei doi bărbați, au fost reținuți pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, iar la data de 16.05.2020 au fost  prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, care a dispus față de cei doi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.  Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Doi tineri bănuiţi de furt calificat, identificaţi în scurt timp de poliţişti

Doi tineri, de 18 și 28 de ani, care au sustras bani dintr-o locuință de pe raza localității Negrești Oaș, au fost în identificați în scurt timp şi reţinuți de poliţişti pentru 24 de ore.

În data de 17.05.2020, Poliţia Oraşului Negrești Oaș, a fost sesizată de cătrebărbat din localitate, despre faptul că în cursul zilei,persoane necunoscute i-au pătruns în locuință și au sustras de pe un raft suma de 3.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de ordine publică negreșteni au reușit în scut timp identificarea a doi tineri unul de 18 ani, din localitatea Bivolari, județul Iași și celălalt de 28 de ani, din comuna Bixad, ambii bănuți de comiterea furtului.

O parte din prejudiciu a fost recuperat, iar cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu autorii în stare de reţinere, urmând să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Negrești Oaș  cu propunere de luare a unor măsuri preventive. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale a acestora.

Infracțiune silvică

La data de 16.05.2020, în jurul  orei 19.40, un bărbat din comuna Racșa, a sesizat poliţia cu privire la comiterea unor infracţiuni silvice. El a reclamat că un consătean ar fi sustras de pe un teren, din zona numită Custurici, arbori de esenţă salcâm.

În urma sesizării, poliţiştii au desfăşurat cercetări care au dus la identificarea unui bărbat de 66 de ani, din aceeaşi localitate, bănuit de comiterea faptei. De asemenea la fața locului a fost identificată  cantitatea de 6.387 mc material lemnos.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere ilegală de arbori.

Față de doi bărbați bănuiți de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.