Sorin Faur, liderul sindicatului liber Samus, i-a anunțat pe greviști despre organizarea unui miting de amploare în fața Ambasadei Suediei ce va avea loc săptămâna viitoare, la București.

”Începând de luni, mai multe mașini din Satu Mare vor porni într-o ”caravană” spre capitală, iar pe traseu, li se vor alătura și alți susținători, locuitori din alte județe care sunt solidari cu cauza celor de la Electrolux”, a spus Faur.

Miercuri, în fața Ambasadei Suediei, va avea loc un miting de amploare. Liderii de sindicat speră că sute de mașini vor ajunge în Capitală pentru a atrage atenția asupra situației în care sunt muncitorii.

De asemenea, pe traseul spre capitală, a mai spus Faur, greviștii se vor opri pentru a face declarații în fața magazinelor care comercializarea produsele companiei suedeze.

“Începând de astăzi, Bogdan Hossu împreună cu conducerea Cartel Alfa va avea azi o conferință de presă în care va informa despre situația de la Electrolux și va cere boicotarea cumpărării produselor Electrolux, în România și la nivel european”, a spus Sorin Faur.

Faur a mai spus că fiecare membru de sindicat din mai multe județe ale țării va contribui la fondul de solidaritate al greviștilor de la Satu Mare cu un leu.

Azi, la ora 10:00, sindicaliștii au fost chemați de către conducerea fabricii la noi negocieri. Liderii le-au promis greviștilor că vor face publice primele impresii despre această ședință, iar mâine dimineață vor discuta oferta conducerii Electrolux, în cazul în care va exista o ofertă.

Reamintim că de 32 de zile, aproximativ 400 de angajați ai Electrolux Satu Mare se află în grevă generală. Chiar dacă se confruntă cu dificultăți financiare, greviștii nu cedează până când solicitările nu le sunt rezolvate. Tot ce vor este un salariu care să le asigure supraviețuirea, mai precis, aceștia solicită 2 lei în plus pe oră.

Articolul precedentPerformerii etapei a doua din Campionatul Internațional de Rally Sprint
Articolul următorToate focarele de pestă porcină africană la porc domestic au fost închise în judeţul Satu Mare