În curtea Castelului de la Medieșu Aurit a avut loc sâmbătă acțiunea denumită sugestiv ”Viață pentru planetă, viață pentru noi”.

Acțiunea a fost organizată de APM Satu Mare în parteneriat cu Primăria Medieș, Direcția pentru Protecția Copilului Satu Mare și fabrica Alu Menziken.
În fața cetății din Medieșu Aurit, participanții la acțiune au plantat floricele multicolore, dând naștere unui glob pământesc multicolor. Organizatorii au pus la dispoziție un balon cu aer cald, din care se putea admira de la înălțime, globul pământesc multicolor, însă condițiile meteo nu au permis ridicarea balonului de la sol. Astfel, reprezentanții Alu Menziken au promis participanților că, în cursul lunii viitoare, vor stabili o zi în care vor putea admira globul pământesc din balonul cu aer cald.
Totodată, pe tot parcursul acțiunii, elevii de la Liceul de Artă ”Aurel Popp” au imortalizat prin pictură momentele importante ale zilei, iar lucrările realizate vor fi expuse în holul fabricii Alu Menziken, pentru a putea fi admirate pe viitor de către angajați.
La eveniment au participat vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Roca Radu, și primarul Marian Torok, care au plantat flori și copaci împreună cu dascălii și elevii implicați în această acțiune.

Articolul precedentZiua Internațională a Romilor, marcată la Satu Mare
Articolul următorRetroparada Primăverii: Mașinile de epocă au defilat prin Carei