Fetiță în stare critică transportată cu elicopterul SMURD la București

O fetiță, în vârstă de 7 ani, din Hodod, care s-ar fi intoxicat cu ciuperci, și a intrat în comă, a fost preluată de la Spitalul Județean Satu Mare cu un elicopter SMURD și transportată la București în stare critică. Fetița a fost transportată cu elicopterul în această seară, în jurul orei 19,00.
Fetița a fost adusă, în stare foarte gravă, la Satu Mare. Cu toate eforturile medicilor sătmăreni, starea de sănătate a fetiței s-a înrăutățit și mai mult, intrând în comă.
În prealabil, alte două spitale din Cluj și din București au refuzat preluarea victimei, din cauza șanselor reduse de supraviețuire a copilei.
În cele din urmă, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din București au acceptat să trateze fetița, cu toate că șansele de supraviețuire a copilei sunt extrem de reduse.
Potrivit celor declarate de purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, Constantin Demian, și ceilalți membrii ai familiei fetiței au consumat aceeași mâncare de ciuperci, dar nu au fost atacați.
Cu toate acestea, toți membrii familiei fetiței au fost aduși la Satu Mare pentru supraveghere medicală.

 

Articolul precedentSătmăreanul Marian Demian, cel mai rapid pompier din nord-vestul României
Articolul următorAccident grav produs la ieșire din municipiul Satu Mare. Cinci persoane au fost rănite